POC:

Video­konferens direkt i SiteVision Intranät

Under dessa tider så har många fått flytta hem sina kontor och distansmöten via videosamtal har ju blivit ett faktum.

Så vad gör man när man knappt får röra sig utanför lägenheten och alla börjar med digitala möten? Man pillar ihop en POC (proof of concept) på videosamtal/videokonferens direkt i SiteVision.

Idé
Grundtanken föddes egentligen när uppdagades att Zoom hade stora säkerhetsbrister. Med denna lösningen skulle man kunna hålla all data innanför landets gränser och till och med köra på helg egna servrar om man vill. Något som inte är möjligt med exempelvis Microsoft Teams, Google Hangout, Zoom eller liknande.

Så min idé var att bygga en modul som man skulle kunna placera ut både på artiklar och sidor men även i SiteVisions grupper som följer med SiteVision Intranät. Allt för att få en så dynamisk modul som möjligt men samtidigt enkelt för användaren att komma igång med.

Så publicerar du ett evenemang på ditt intranät med digitalt fredagsfika eller stormöte så fungerar modulen direkt i evenemanget, lika väl som en grupp har tillgång till ett eget mötesrum direkt via gruppen.

Proof of concept/lösningen
Lösningen brev egentligen precis som jag beskriver ovan. En flexibel modul som kan placeras ut på både sidor, mallar och grupper. Jag har såklart haft SiteVision Intranät i fokus, men det finns egentligen ingenting som hindrar att man lägger modulen på sin webbplats, extranät, eller liknande istället. Den fungerar minst lika bra där. Längre ner hittar du några bilder hur det ser ut.

Nästa steg
Det vet jag inte riktigt. Skickade in detta till SiteVision så vi får se vad de säger. Kanske är detta något som skulle kunna hamna i Marketplace?

Om du har ett akut behov så kan du alltid höra av dig till mig på [email protected] så kan vi nog lösa det.

Skärmdumpar
Exempel på hur det kan se ut på en sida/nyhet med “Bred mall”:

Exempel på hur det kan fungera i en grupp:

Gruppsamtalet startat:

Denna artikel publicerades .